Κατάλληλο για όλους

Thursday, January 25, 2007


Μόνη στο παγκάκι

Μερικοί άνθρωποι είναι ανίκανοι να εννοήσουν, πως τη στιγμή που μια νέα γυναίκα, η οποία κάθεται σ’ ένα παγκάκι μόνη, και κλαίει, αν την πλησιάσει ένας άντρας, για να την “παρηγορήσει”, τούτη η κίνηση, αυτόματα, θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση. Η οποία τιμωρείται πλέον και από τον νόμο.
Αλλά που να το καταλάβουν αυτό, άτομα, που κάθε τι που πράττουν, το θεωρούν επιτρεπτό, και προσβάσιμο. Παρόμοια η μέθοδος της γάτας, σε περίοδο αναπαραγωγής. Η μια γάτα, νιαουρίζει στο αντίθετο της φύλο. Η άλλη απαντά, νιαουρίζοντας πιο δυνατά. Ύστερα το νιαούρισμα δυναμώνει: κάτσε. Όχι. Κάτσε! ΌΧΙ. ΚΑΤΣΕ ΕΙΠΑ. Νιάου, ισχυρότερα, δυνατά. Ο καβγάς είναι μια υπαρκτή πιθανότητα. Αν έχετε ακούσει γάτες, σε παρόμοιο συμβάν, καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Τουλάχιστον οι γάτες εκφράζουν τι θέλουν, τι εννοούν, και δεν είναι όπως οι άνθρωποι, που κρύβουν περίτεχνα, την ειρωνεία και την ελευθεριότητα τους. Ως παράγωγο, ότι μεγάλωσαν σε πλούσια οικογένεια. Και ότι αυτοί οι άνθρωποι :) έχουν την ικανότητα να εννοήσουν το απλό! Αντ’ αυτού, το κάνουν χάζι.
Δεν θα είμαι, εγώ, αυτός, που θα σας χαϊδέψει τα αυτιά, και όσες έχετε περίοδο, μη βγάζετε τα νεύρα σας, πάνω μου. (Κλείνετε και τα ντεκολτέ σας, αν δεν θέλετε να κοιτούν εκεί). Όσο προσβλητικό κι αν ακούγεται αυτό, με την κατάσταση: περίοδος, εξίσου προσβλητική είναι η προβολή της προσωπικής άποψης, σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας, επειδή ο συντάκτης σου δίνει αυτή την ικανότητα, εσύ πλέον, κατονομάζεις τους άντρες, ως μπαμπουίνους. Δίνοντας παράλληλα οδηγίες στις γυναίκες, πώς να χειραγωγούν τους συντρόφους τους.
Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες είναι, και, υποχείριο, της περιόδου τους.
Δυστυχώς μπαίνω στη διαδικασία να γράψω κάτι τέτοιο, αφού έχω πέσει σε πολλές περιπτώσεις επιθετικών γυναικών, οι οποίες μαγαρίζουν την μορφή και την έννοια του γυναικείου φύλου. Τώρα γιατί έχουν τόσο κακό χαρακτήρα, δεν ξέρω. Θα είναι το γνώρισμα αρκετά μεγάλου ποσοστού, Ελληνίδων, λόγω οποιουδήποτε πόνου τους, εσωτερικά ή εξωτερικά, του σώματος τους.
Και αν βγεις κι εξωτερικεύσεις, πως δεν τόλμησες να πεις ένα καλό λόγο σε μια νέα γυναίκα που υπέφερε, στήνουν ολόκληρα σενάρια: για ατολμία. Ότι οι γυναίκες επιλέγουν να είναι μόνες. Βέβαια, αν φοβούνται να κάνουν σεξ ή έρωτα –ότι προτιμάτε εσείς οι γυναίκες, αναλόγως πως το ονομάζετε, είτε σας πιάνει το φεμινιστικό σας ή ότι ο Θεός έφτιαξε πρώτα, ας πούμε, τη γυναίκα, αντί τον άντρα (σκεφτείτε μόνες σας τι εννοώ). Για να είναι κάποιος ενήλικος άνθρωπος μόνος του, σημαίνει ότι φοβάται το σεξ. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Sorry.
Προσωπικά αποφεύγω όσες γυναίκες διαφημίζουν το άκρατο της προσωπικότητας τους, εμμέσως ή άμεσα, επειδή είναι κενές από θεό, μέσα τους. Τενεκές, όπως γράφει και στην Καινή Διαθήκη.
Κι εκεί που ως άντρας, έχεις ένα μικρό δισταγμό, να εμπιστευτείς ξανά, μια γυναίκα, για να γίνει ταίρι σου, πέφτεις ξανά σε ανήθικες και επιθετικές γυναίκες.
Το τι κάνεις μετά, είναι αυτονόητο.
Αναβάλλεις για άλλη μια φορά, ίσως πιο δυνατά από πριν, να τακτοποιηθείς.
Γεράσιμος Μηνάς 2007

0 Comments:

Post a Comment

<< Home