Κατάλληλο για όλους

Monday, December 03, 2007


Η λογική στη ζωή

Φαντάζομαι αρχίζεις να σκέπτεσαι λογικά, από τη στιγμή που η παραμικρή παράκληση, χ ψ ατόμου, δεν ξυπνά μέσα σου, μία κατάρα. Δεν έχεις καν, τέτοια επιθυμία. Πλέον.
Πάντοτε αηδίαζα με το ρεαλισμό. Ναι. Θα το πω. διαφορετικά παύω ολόκληρος. Δεν μπορώ ούτε να γράψω. Λογικά; Ρωτάς. Εκ πρώτης, αυτά τα μικρά αρθράκια αγάπης και στοργής που έχετε πιθανόν διαβάσει, σε προηγούμενους μήνες. Άντε να γράψεις π.χ. παραμύθι για παιδιά, αν χρησιμοποιήσεις την αηδία της αύρας του ρεαλισμού. Θα μου πεις: χοντρά και άσχημα λόγια χρησιμοποιείς για την πραγματικότητα, γύρω μας. Όχι, δεν ζω σε καμιά φουσκάλα ονείρου (χαμογελώ), ούτε όμως θα πέσω στα νύχια της ρεαλιστικής σας διαβίωσης, γιατί τότε θα θελήσω να ζήσω τη ζωή, παρά να ..γράφω γι’ αυτή, χε χε. Τι να ζήσω άραγε; Τα μπουζουκοτράγουδα που έχουν γίνει, ένα, με την Κοινωνία; Ή να αρχίσω να σκέφτομαι λογικά… ώστε να τηρώ..τις..ώρες κοινής ησυχίας; Γιατί μόνο εγώ, στη γειτονιά; Σκέφτονται όλοι.
Θα ήταν πολύ ωραίο παραμύθι για ενήλικες, να αρχίζαμε να συμφιλιωνόμαστε μεταξύ μας, επιστρέφοντας σε παλαιές συναντήσεις, έτσι, για την επίσκεψη. Ή για να πουλήσουμε πως είμαστε λογικοί-συμμορφωνόμαστε με το τώρα, ενώ μας χωρίζουν ένα σωρό ..κομπλεξικές.. διαφορές. Δεν ξέρω αλήθεια, πως την έχεις δει.
Επιθυμητή η λογική να κινείσαι στην πόλη, σύμφωνα με την αγοραστική δύναμη του δικού σου πορτοφολιού, ναι, συμφωνώ, θεμιτό μου ακούγεται. Να δεις πως βγαίνουν τα ρημάδια τα ευρώ ή ότι πλέον πρέπει να κάνεις οικονομία, γιατί διαφορετικά..
Η λογική είναι σήμερα, μια παρεξηγημένη έννοια. Άλλοι θεωρούν λογικό ενώ πρέπει να ξυπνήσουν στις 5 το πρωί, να πηγαίνουν για ύπνο, μετά τα μεσάνυχτα. Βάλτο αυτό ως καθημερινό πρόγραμμα κι αν δεν τρελαθεί το βιολογικό σου ρολόι…
Θα ήταν αλήθεια μια πολύ ωραία ουτοπία, ή θα ζούσαμε πράγματι! στην ονειροφαντασία, αν αποφασίζαμε να φερόμαστε όλοι, λογικά. Όχι γιατί κάποιος άλλος, εκ των άνω, θα έπρεπε να βγει ψεύτης, απλά γιατί θα ήμασταν όλοι ίδιοι και ίσως δεν θα ξέραμε να προφυλαχτούμε, αν …ένας… δεν φερόταν λογικά. Π.χ. κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που πουλάει σταθερό νούμερο, τι έκανε λέει;!… Να σκεφτεί να βάλει μέσα στο hardware της συσκευής, και για γρήγορο ίντερνετ, τσιπ που θα καταγράφει συνομιλίες ή θα στέλνει πληροφορίες σε κρυφά αφεντικά. Φαντάζομαι κανείς έως τώρα, δεν έχει παραπονεθεί, ενώ έχει στείλει 50 sms, πως στον κόρακα, του ήρθε λογαριασμός για 80. Φαντάζομαι.. γιατί μερικά μηνύματα σας ήταν εκθέσεις! Όπως παρατηρείς, αναγνώστη, κυριαρχεί η γενική λογική, του λαού, και οι κρυφές τακτικές, ..λογικής, ιδιωτών ή θεσμών του Κράτους. Θα μου πεις, ας χρησιμοποιούμε εκείνες του λαού, εφόσον φυσικά δεν μας χρεώνουν κρυφά, άτομα που θέλουνε, λογικά, να πλουτίσουν. Όπως πράττει το Κράτος με τα πάγια στους σταθερούς λογαριασμούς. Αλήθεια με ποιο δικαίωμα. Η γιαγιά που παίρνει σύνταξη, 350 ευρώ, το μήνα, να δίνει τα πάγια για ρεύμα, νερό, και τηλέφωνο; Πόσο είναι αυτά; 100 ευρώ; Έχουμε τρελαθεί εντελώς; !!
Ούπς, εδώ μιλάμε λογικά. Συγνώμη.
Το δίκιο του δυνατού. Ούπς, του δυνάστη ήθελα να πω. Ούπς, εκείνων που καλύπτει το Κράτος. Ώχ ώχ ώχ, του τίμιου επιχειρηματία… (μάζεψε τα, τώρα, χ αχα χα).
Να μην λέω πολλά και κουράζω με την προσωπικότητα μου, sorry… (χαμογελώ). Θα ξαναπώ πως αισθάνομαι αποτροπιασμό και αηδία για το ρεαλισμό, μόνο που θα έρθουν εκείνα τα λεπτά να με τυλίξουν, με την αποφορά τους! Για τους υπόλοιπους που έχουν αντίθετη γνώμη, καλή περαιτέρω μείωση της πνευματικότητας, εύχομαι. Οξυδέρκεια είπες;
Φαντάζομαι… λογικό είναι, να ακούς στην τηλεόραση, το χ ψ άτομο να κλαίει, και να μην κάνεις τίποτα, ενεργά, για αυτό. Αλλά είπαμε, πήξαμε σε λογικούς και κοινωνικά δραστηριοποιημένους…

Γεράσιμος Μηνάς 2007

0 Comments:

Post a Comment

<< Home