Κατάλληλο για όλους

Wednesday, May 30, 2007

Εξαφανίσεις ανηλίκων

Αναγκάζομαι να το συντάξω, αυτό το κείμενο, επειδή η προκλητικότητα, ο ωχαδελφισμός, και η ανοησία των αστυνομικών, έχουν ξεπεράσει τα όρια ανοχής, από τους νομιμόφρονες, εννοείται, πολίτες. Να βλέπεις τον άλλο, να κοιμάται στο περιπολικό, συναδέλφους του, να πίνουν φραπέ. “Παραθερίζοντας”, στο κέντρο της πόλης. Ο τάδε να βγαίνει και να λέει, πως το αστυνομικό σώμα, είναι για τα μπάζα. Φυσικό επακόλουθο, αφού την Ελλάδα την διοικεί η μαφία των παιδεραστών, των εμπόρων λευκού θανάτου, και σαρκός. Δικαιοσύνη εγώ δεν βλέπω, διαφορετικά θα είχαν ήδη, τιμωριθεί, οι υπαίτιοι της εξαφάνισης του Άλεξ, στη Βέροια. Απορώ, που το συζητάμε, μετά από ενάμισυ χρόνο, κι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι οι ανήλικοι δολοφόνοι, του Άλεξ. Μαζί και οι πιθανοί ενήλικες, δράστες. Παιδεραστές και κακοποιά στοιχεία, που τους καλύπτει η αστυνομία, κι ας λέει ότι θέλει, εκείνος, που βγήκε στο MEGA, ότι είναι καλύτερη η ΕΛ.ΑΣ. και από την αστυνόμευση στη Μεγάλη Βρετανία. Δε μας λες, απλά, ότι κυκλοφορείτε με πολιτικά, κοπροσκυλιάζοντας στα αυτοκίνητα, ή κυκλοφορώντας με μηχανές μεγάλου κυβισμού, στο οχτάωρο σας. Η απάθεια και η ανοησία, που χαρακτηρίζει την ΕΛ.ΑΣ. που στο μόνο που είναι καλή, είναι στο ξύλο, εναντίον ανυπεράσπιστων πολιτών, φταίνε.. δε φταίνε. Να μπουζουριάζουν χωρίς λόγο, ανθρώπους, στις κλούβες, χτυπώντας τους. “Ερμηνεύοντας” πολύ καλά, το ρόλο τους, οι αναιδείς αστυνομικοί –αυτό είστε, σας αρέσει δεν.. σας αρέσει- ως οι τρομοκράτες της Κοινωνίας. Τούτο θα εννοούσε ο υπουργός δημοσίας τάξης, όταν παρακινούσε τα καλόπαιδα του, να παρενοχλούν τους πολίτες που εκφράζουν ελεύθερα, την άποψη τους, η περί ηθικής και πολιτικής, απομόνωσης, στρατηγική. Όσων τολμούν να απαριθμούν την κατάσταση της εκάστοτε, ξενόδουλης και άχρηστης Κυβέρνησης, μη προστατεύοντας, περιουσίες και ανθρώπινες, υποστάσεις. Περίεργη η νωχελική διάθεση των αστυνομικών αρχών, στη Βέροια, να εξιχνιάσουν την υπόθεση του Άλεξ. Είπαμε, από ποιους παίρνουν εντολές.
Το δράμα κάθε μάνας, που της αρπάζουν το παιδί, ξαφνικά. Να καλεί στο τηλέφωνο, το 100, κι εκείνοι να την εμπαίζουν, δήθεν δεν έχουν χρόνο ν’ ασχοληθούν. Θα δούμε. Θα το κοιτάξουμε. Η κοροιδία πάει σύννεφο. Δικαιολογημένα οι περισσότεροι –έστω κι αν δεν το παραδέχεστε, ανοιχτά- μισούν την ΕΛ.ΑΣ –έτσι όπως στρώσανε, ας κοιμηθούν τα τζιμάνια. Που αφήνετε στο έλεος των λωποδυτών, περιουσίες, υλικές, πολύτιμες ανθρώπινες, όπως τα μικρά παιδιά, που τα απαγάγουν, μέρα μεσημέρι –που λέει ο λαός- και κανείς δεν ενεργοποιείται. Οι ευθυνοανεύθυνοι. Παρομοίως οι συμπολίτες μας, να κυνηγήσουν τον απαγωγέα, αν δουν κάτι τέτοιο. Φοβούνται οι γείτονες, μη πάθουν κακό. Βολεμένη και δειλή Κοινωνία, καλοπερασάκηδων. Ταξικές διαφορές. Να μην παίζουν τα πλούσια παιδιά στην παιδική χαρά, με των μεροκαματιάρηδων. Να θεωρεί το καλοαναθρεμένο παιδί, φυσιολογικό να τα έχει όλα. Μια πλήρης ελευθερία, έως βαθμού σωματικής κακοποίησης, εναντίον όσων ενοχλούν την αυθάδεια της πλούσιας τάξης.
Την οποία φυλάσουν οι αυθάδεις, τεμπέληδες, και κοινωνικά, επικίνδυνοι, αστυνομικοί. Εκτός αν κοιμούνται στο περιπολικό, έξω από πρεσβείες. Διαφορετικά, θα βιαιοπραγίσουν ξανά, φανερά, στα μπλόκα στις διαδηλώσεις, ή κρυφά, στα υπόγεια, στα μπουντρούμια, εναντίον κρατουμένων. Εναντίον ιερόδουλων, για επαρκή αριθμό, συλλήψεων. Σε μια αβέβαια από ασφάλεια, πόλη, με ασυνείδητους πολίτες, που ψηφίζουν απαθέστατους πολιτικούς, οι οποίοι τελευταίοι, ούτε που νοιάζονται για τη δική μας προστασία, ούτε καν αυτοπροστασία, μέσα στα ίδια μας τα σπίτια, με όποιο μέσο έχουμε. Πάει χαμένη κι η αυτοάμυνα. Επεκτατικά στη συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ. παρενοχλώντας ελεύθερους συμπολίτες μας, μετά την οδηγία των ψυχολόγων που έχουν προσλάβει στη Γ.Α.Δ.Α. πως θα κάνουν κάποιον, να παύσει να μιλάει.
Η βία της ΕΛ.ΑΣ. παράγει μορφές βίας, που είτε ασπάζεσαι είτε όχι, έστω ως εσωτερική αντίδραση, γιατί επιτέλους, τα όργανα της τάξης, πρέπει να ξυπνήσουν και να κάνουν το καθήκον τους, άνθρωπος προς άνθρωπος, όχι ο υπάλληλος του οχταώρου. Να μπορούν τα παιδιά, να ξαναβγούν στα πάρκα, τις πλατείες, τους δρόμους, στις όποιες αλάνες, να παίξουν άφοβα. Μες τη γνώση της δημοκρατίας της ξέγνοιαστης τους, ελευθερίας, που γεννά ελπίδα. Αίσθηση ανθρωπιάς και ευγένειας, μέσα από την αλληλεπίδραση, με άλλα άτομα, συνομηλίκους τους.
Η συνειδητοποίηση να κινείσαι εκεί έξω, με κατανόηση, πόσο μικρός είσαι, αντιμετωπίζοντας το είναι σου, και τους γύρω, ταπεινά. Ανθρώπινα. Δείχνοντας σεβασμό, ακόμη και στην εξουσία, όταν στέκεται στο ύψος της, άξια.
Οι εξουσιαστές, προσπαθείστε να μιμηθείτε το σεβασμό που αποπνέει η μορφή ενός ηλικιωμένου ανθρώπου.
Αν διορθωθείτε, είμαστε διαθετιμένοι να ξεχάσουμε, τις αποδράσεις κρατουμένων, το χρηματισμό και τη διαφθορά, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για χ ψ λόγους. Να σας δούμε ως ανθρώπους, με σεβασμό. Έχοντας μας, στο πλάι σας. Όταν κατεβείτε απ’ το καλάμι που σας παρέχει η εξουσία.
Όταν ηρεμήσετε, εμείς θα βγούμε πρώτοι, να φωνάξουμε, εναντίον όσων πυροβολούν αστυνομικά τμήματα, ή δολοφονούν, φρουρούς, φύλακες σημαντικών προσώπων στον Κοινωνικό ιστό. Όσο προκαλείτε, τόσο θα αποθρασύνονται οι ομάδες τρομοκρατών. Όχι βέβαια, πως εκφράζουν το καθαρό βλέμμα, του απλού, τίμιου, πολίτη.
Κλείνοντας, θέλω να υπερασπίσω το δικαίωμα της εξουσίας, στην αυτοπροστασία της. Δώστε τους τα μέσα που χρειάζονται, για να αποκτήσουν απ’ ότι φαίνεται, όρεξη, να καθαρίσουν την πόλη, από παιδεραστές, κλπ κακοποιά, με αποδείξεις, στοιχεία. Δεν ξέρω βέβαια, αν ετούτο είναι εφικτό, ενόσω έχουν απέναντι τους, πολιτκούς που δε σέβονται τη δική τους μορφή εξουσίας, προδίδοντας την Πατρίδα, τις ίδιες ελπίδες του λαού, για αξιοπρεπή διαβίωση.
Με έχει κουράσει η απάθεια και η αδικία, κυρίως η ασυνειδησία των ανθρώπων, ν’ αποδειχούν άνθρωποι.
Ορισμένοι δειλιάζετε να πείτε δημοσίως, την αλήθεια. Όχι όμως εγώ.

Γεράσιμος Μηνάς 2007

0 Comments:

Post a Comment

<< Home