Κατάλληλο για όλους

Wednesday, May 30, 2007

Τι εστί, ιερόδουλος

Βρισκόμαστε, επομένως, εδώ. Γι’ αυτές τις δεκαετίες που θα ζήσουμε, ή θα μας ορίσουν, ορισμένοι εγκληματίες, της Κυβέρνησης ή όχι. Πατάμε στη γη, γιατί ο Άνω, δε μας ήθελε, ποτέ, ίσως, εξού και η μηλιά της γνώσης –χαμογελώ. Αν ήταν δυνατό, ένα πλάσμα από σάρκα, να γίνει, ποτέ, ίσο, με ένα αθάνατο Πνεύμα. Τέλος πάντων, όπως και να ‘χει, μας Παρέδωσε στον πλανήτη του κακού, δικαιολογημένα επομένως, τα πάθη, τα πιο ισχυρά, ιδίως, που προκαλούν μαζικές σφαγές, διακόπτοντας τη πορεία, καθενός. Ο οποίος, οποιοσδήποτε, θα ήθελε να αποκτήσει τη γνώση, την ωριμότητα, να δει το μελλοντικό ταίρι, νωρίς, γιατί, φαντάσου, να παντρευτεί κάποιος, στα 45 του. Φαντάσου τη ψυχολογία του παιδιού του, όταν εκείνο θα είναι στα 35, να πεθάνει ο πατέρας του, ίσως και πιο νωρίς, απ’ το προβλεπόμενο που πιστεύει ο καθένας. Το λέω αυτό, γιατί ουρλιάζετε, όταν σας λένε, όντας εσείς, κάτω των 30, άντε, τι περιμένετε, παντρευτείτε. Αλλά, μήπως είδατε το αντίθετο φύλο, ποτέ, ως άνθρωπο. Ίσο δηλαδή, στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Μήπως ηρεμήσετε. Εννοήσετε τι είναι, αξιοπρέπεια, σωματική και πνευματική, καθαριότητα.
Εν προκειμένω, διατήρηση της σωματικής υγιεινής, επιλέγοντας με σοβαρά, συναισθηματικά, κριτήρια, το ταίρι μας. Όχι αλλάζουμε σα τα πουκάμισα, σώματα και σχήματα. Υπάρχουν άντρες, που τους χτυπάει πολύ άσχημα, να μάθουν, πως η τάδε συνομήλικη τους, πήγε με 6, 7, άλλους, πριν από κείνον. Τούτο ομοιάζει, με ένα είδος, πορνείας, όπου ένας σοβαρός άντρας, φυσιολογικά, αποστρέφεται. Για μένα μιλάω. Όχι ότι δεν έχω χάσει ευκαιρίες, περί πράξης, λόγω ανάγκης, κυρίως, για κείνο το πρωτόγνωρο, της αποδοχής, και συναισθηματικά. Για να είμαι ειλικρινής, μερικές φορές το μετανιώνω, αφού έχουν στενέψει τα όρια αντοχών, αποδέχομαι όμως την μοναχική μου ζωή, στην οποία έχω κι ο ίδιος, μερίδιο ευθύνης.
Δεν θα δεχτώ, όμως, ποτέ, το επάγγελμα των ιερόδουλων γυναικών, όπου δέχονται πάνω και μέσα τους, κάθε άπλυτο, ανώμαλο, ψυχρό και κυνικό, αρσενικό. Το παραμύθι, που άκουσα σήμερα, 22 Μαΐου, στην εκπομπή της Βάνας Μπάρμπα, στον Άλφα: οι ιερόδουλες αγαπούν τους άντρες, μέσα απ’ το επάγγελμα τους! Εκτός απ’ τον ίδιο τους τον εαυτό, φαίνεται. Να υπομένουν, 6 βιασμούς, ανά ώρα, μιας και ο κάθε πελάτης, όπως λέγανε, δικαιούται 10 λεπτά, για να κακοποιήσει σωματικά, φαίνεται, μια γυναίκα. Αυτές οι ιερόδουλες που καγχάζουν πως κρατούν τη Κοινωνία, ήρεμη, δίχως βιασμούς, ούτε καν υπερασπίζονται τον εαυτό τους, για το προσωπικό τους βιασμό, κάθε δέκα λεπτά. Κάθε δέκα λεπτά. Κάθε δέκα λεπτά. 3, 6, 8, 12 ώρες, καθημερινά. Εκείνο που με εξοργίζει, είναι που βγαίνουν στην τηλεόραση, και χαμογελούν επιδεικτικά, υπερήφανες για το αρχαιότερο επάγγελμα που ασπάζονται.
Εδώ μιλάμε για θράσος, το οποίο προβάλλουν. Δυστυχώς, το να αρέσει σε άνθρωπο, να κάνει σέξ, φαίνεται, οδηγεί σε τέτοιο εθισμό, όπου η επανάληψη δίχως συναίσθημα, της πράξης, σε εντατικό βαθμό, οδηγεί ορισμένα άτομα, να κάνουν την ανάγκη τους, επάγγελμα. Εδώ μιλάμε για προβληματική, ψυχοσωματική, κατάσταση, των ιερόδουλων. Οι υπόλοιποι που αλλάζουν ..ταίρι.. σα τα πουκάμισα, πραγματοποιούν μια άτυπη μορφή, πορνείας. Όταν λέω εγώ, μερικοί είναι μόνο το σώμα τους, δε το δέχεστε. Το μίασμα που μαζεύετε πάνω σας. Επειδή σ’ ετούτη τη ζωή, υπάρχει το σωστό και το λάθος. Έστω κι αν δεν υπήρχε ο Θεός, κι είχαμε γίνει από τους πιθήκους! Χαμογελώ.
Συλλογίζομαι, πόσοι νέοι άνθρωποι, μόλις ενήλικες, άντρες, έχουν καταστρέψει όλη τους τη ζωή, τον ψυχισμό τους τον ίδιο, επειδή η πρώτη τους φορά, συνέβη σε κάποιο δωμάτιο, οίκου ανοχής. Όπου προφανώς, δεν αλλάζουν σεντόνια, ίσως και για μέρες. Τι αηδία, Θεέ μου, που αποπνέει ένας τέτοιος χώρος, αυτές οι επαγγελματίες. Μια αόρατη γλίτσα, αόρατη λάσπη, αόρατη αίσθηση, της εύκολης λύσης, στα πάντα. Όλα στο πιάτο. Να μη προσπαθούμε. Με αξιοπρέπεια, έστω λίγη, συστολή. Ανάγκη για συναίσθημα, με σεβασμό η ένωση, όχι υποχωρώντας, ότι κι αν σημαίνει αυτό, σκεφτείτε το, μόνοι σας.
Βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Πως δεν υπάρχει ραδιοτηλεοπτικό. Ακόμη κι οι στριπτιτζούδες, από ανάλογα μαγαζιά, μπορούν να διαφημίζουν τη δική τους, δυσοσμία. Τη δική τους μορφή, πορνείας. Ακόμη και όσες –εγώ λυπάμαι αρκετά- όταν βλέπω όμορφες κοπέλες, να χαραμίζονται, να μη ξέρουν τι να κάνουν με τα νειάτα τους. Αυτό είναι το πρόβλημα ετούτης της γενιάς.
Γίνονται σιγά σιγά, ένα προιόν.
Σα τις γυναίκες ηθοποιούς, που “υποδύονται” σ’ ερωτικές σκηνές, σοβαρών υποτίθεται, παραγωγών, κάτι που μόνο εκείνες, γνωρίζουν. Τώρα τι, μη με ρωτάτε. Δε θέλω να πω περισσότερες αλήθειες. Δεν άρεσαν και ποτέ.

- Πόρνος είναι και ο κάθε άντρας, που κοροιδεύει τις γυναίκες, μέσα σε σχέσεις, αυξάνοντας τον αριθμό, με όποιες κοιμήθηκε. Εσείς οι γυναίκες, να τους αποφεύγετε -

Γεράσιμος Μηνάς 2007

0 Comments:

Post a Comment

<< Home